MA IS HOZHATSZ EGY JÓ DÖNTÉST!

EGÉSZSÉGRE HANGOLT, SZERETHETŐ ÉTELEK
A KÜSZÖBÖDIG SZÁLLÍTVA

5 TIPP A SIKERES ÉLETMÓDVÁLTÁSHOZ

Az év eleje mindig az életmódváltástól hangos, ilyenkor a szokottnál is többen vannak akik megfogadják, hogy változtatnak az új évben, odafigyelnek a táplálkozásukra, a rendszeres mozgásra és jó esetben a mentális egészségükre is. 

Sokan elcsépeltnek érzik, hogy valaki az újév indulásával köti össze életmódváltási és egyben fittségi céljainak megvalósítását, pedig tényleg van akinek sokat számít, ha exakt dátumhoz kötheti az indulást. Hiszek abban, hogy a megfelelő segítséggel a fatális hibák megelőzhetőek és ezáltal a motiváció is hosszabb ideig fenntartható.

 

 

A legtöbben nem azért buknak bele az életmódváltásba mert nem elég kitartóak, esetleg hiányzik a vasakaratuk. Legtöbbször a rossz döntések sorozata és a kitűzött irreális célok hajszolása vezet a kudarchoz. Ha viszont a megfelelő tudás birtokában, átgondoltan, strukturáltan és reális célokkal felvértezve vágunk bele egy egészségtudatosabb, fenntarthatóbb életstílus kialakításába, akkor apró sikereinknek köszönhetően, motivációnk sem lankad egykönnyen, és céljaink is elérhető távolságba kerülnek.

 

Jöjjön most 5 tipp, egy funkcionális táplálkozási referens klaviatúrájából, hogy megspórold a felesleges kudarcokat!

 

1. Fogalmazz meg reális célokat! Bontsd fel a fő célodat kisebb mérföldkövekre, és tervezd meg az elkövetkezendő 2-3 hónapodat! Mikor edzel, mennyit edzel, mikor főzöl, mikor rendelsz magadnak egészségtudatos ebédet, mikor és mennyi időt töltesz a szabadban stb. 

 

2. Gondolj a mentális egészségedre is! Nem elég fizikai síkon megtenni mindent (táplálkozás és mozgás), muszáj a mentális jólétet is górcső alá vennied ahhoz, hogy valóban átütő sikereket érj el az életmódváltásban. Legyél nyitott az új dolgokra, próbálj ki különböző stresszoldó technikákat! Mire gondolok? Jöhet a meditáció, a jóga, a séta, az olvasás, estleg egy hamgulatos relaxáció a kádban stb. 

 

3. Figyelj oda az alvásod mennyiségére és minőségére!  Az utolsó étkezésed 2-3 órával lefekvés előtt legyen, ne terheld meg a pocakodat, kerüld a kék fények (monitor, telefon) használatát az esti órákban, ne nézz felkavaró filmeket és legfőképpen alakíts ki egy esti rutint, ami segít elengedni a napi pörgést! Szuper lenne, ha mindezek mellett, lenne éjfél előtti alvásod is.

 

4. Ne a legújabb csodalisztek és diétás divattermékek beszerzésével indítsd a bevásárlást! Menj el egy teljesen átlagos szupermarketbe és valódi alapanyagokkal tedd tele a kosaradat! Jöhet mindenféle szezonális zöldség és gyümölcs (akár fagyasztott verzióban is), gabona, hüvelyes, olajos mag, tojás, hús, hal, fagyasztott tengeri herkenytyű, egy tábla magas kakaótartalmú étcsokoládé (80% feletti) és pont. Legyél kreatív a konyhában, ha pedig nincs időd főzni, rendelj tőlünk egészségtudatos ebédet! 

 

5. Ne akard szétszakítani a termet, és ne akarj mindig 100%-on teljesíteni az edzéseid során! Helyezd a hangsúlyt inkább a következetességre, a feladatok minőségi kivitelezésére és a megfelelő regenerációra! Ha minden egyes nap lemész a terembe vagy kimész a futópályára, akkor napról napra egyre rosszabb teljesítményt fogsz nyújtani, és garantálo, hogy a motivációd az első hét végére szinte nullára csökken. Legyenek edzés nélküli napjaid, és ne akard minden edzésen az előző teljesítményedet überelni!

 

+ 1 PRO TIPP: Kövess ki minden olyan tartalomgyártót, akiknek az életmódja és ezzel együtt a profilja inkább frusztrál mint motivál, és vedd körbe magad olyan emberekkel akikkel azonosulni tudsz!

 

Ha pedig úgy érzed, hogy segítségre van szükséged, akkor lépj velem kapcsolatba ITT !

 

Zsófi

 

 

 

 

 

5 TIPP A SIKERES ÉLETMÓDVÁLTÁSHOZ_0
5 TIPP A SIKERES ÉLETMÓDVÁLTÁSHOZ_1

Facebook és Instagram oldalunkon folyamatosan
frissülő, hasznos információkat találsz az egészséges étkezésről, a felhasznált alapanyagokról és konyhánkról.

2024. Minden jog fenntartva.
Fejlesztette: Webcapital Kft.