MA IS HOZHATSZ EGY JÓ DÖNTÉST!

EGÉSZSÉGRE HANGOLT, SZERETHETŐ ÉTELEK
A KÜSZÖBÖDIG SZÁLLÍTVA

Egy járvány, ami újra divatba hozta a fermentálást. Köszi Covid!

Bármennyire furán is hangzik, de a covidnak hála, visszatértek az ősi, egészséges elkészítési eljárások, újra divat lett a fermentálás és a kovászolás. A ZUZMO története 2020 nyarán indult, és valójában két lány - Maja és Ildi  pandémiaprojektjének gyümölcse lett. 

A lezárásoknak köszönhetően, érzékeny lelkű élesztőgombákkal és baktériumtelepekkel kezdtek kísérletezni, amikből fermentált üdítőitalok születtek. Hamar kinőtték azonban az otthoni körülményeket, így saját üzemet nyitottak, ahol a natúr italok előállításának minden folyamatát ők végzik. Pontosabban a már említett élesztőgombák és baktériumok, akikről azt mondják, hogy egyszerre a főnökeik és alkalmazottaik: ugyan a munkát ők végzik el helyettük, de ők is mondják meg, mikor kell például palackozni. 

 

 

Az italok természetes eljárással készülnek, alapjuk a vízi kefir, aminek semmi köze ahhoz a kefirhez amit mindannyian jól ismerünk, ez ugyanis valójában egy japán kristálygomba. Fontos kiemelni, hogy ezek a probiotikus italok természetes eljárással, bio alapanyagok felhasználásával készülnek és a bennük található szénsav az erjedés utolsó fázisban alakul ki. Édesítőszer használata teljes mértékben kizárt, a cukor pedig, ami az indításhoz szükséges, szinte teljesen lebomlik. Egy 330 ml-es palack épphogy 1 g cukrot tartalmaz. 

 

“Ősi módszerrel dolgozunk, vagyis az ital pH-ját olyan alacsony szintre visszük le, ami önmagát eltartósítja. Ekkor már annyira savas a közeg, hogy a rossz bacik elpusztulnak, és csak a jó bacik maradnak meg.”

 

 

Ildivel és Majával 2022 decemberében találkoztam személyesen először. A Zuzmo italokat már jól ismertem, és rendszeresen fogyasztottam is őket. Mivel fontos számomra, hogy a vásárlóim olyan termékekhez jussanak az oldalam által, amelyek egyértelműen az egészségüket szolgálják, ezért a lányokat a közös együttműködés reményében kerestem fel. Szerettem volna egy olyan kóprodukciós terméket, amelyben a ZUZMO és a Nutrifit Kitchen filozófia is megtalálható. 

 

 

Szerencsés találkozás volt a miénk, hiszen az együttműködésünk sikeres volt és ennek köszönhetően, ma már rendelhető a közös, gyömbér-rózsa termékünk, amely mindamellett, hogy hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez, rendkívül finom és frissítő is egyben.

 

Az italt a "Funkcionális Ételek" blokkban találod, kódja "NZ4".

 

Források: 

 

Naturkortyok interjú

Naturkortyok weboldal

Egy járvány újra divatba hozta a fermentálást. Köszi Covid!_0
Egy járvány újra divatba hozta a fermentálást. Köszi Covid!_1

Facebook és Instagram oldalunkon folyamatosan
frissülő, hasznos információkat találsz az egészséges étkezésről, a felhasznált alapanyagokról és konyhánkról.

2024. Minden jog fenntartva.
Fejlesztette: Webcapital Kft.