MA IS HOZHATSZ EGY JÓ DÖNTÉST!

EGÉSZSÉGRE HANGOLT, SZERETHETŐ ÉTELEK
A KÜSZÖBÖDIG SZÁLLÍTVA

Lazacos szendvics

Sokan azt gondolják, hogy a szendvics nem illeszthető be az egészségtudatos táplálkozásba, pedig ha minőségi, tápanyagokban is gazdag összetevőkkel dolgozunk, akkor akár ebédre vagy vacsorára is jó választás lehet.

A lazac igazi szuperfood, hiszen magas fehérjetartalma mellett, kíváló omega 3 zsírsav, szelén, B12, B3, B6, B2, B5, B1 és folsav forrás is egyben. A benne található vitaminoknak fontos szerepe van az elfogyasztott ételek energiává alakításában, a DNS létrehozásában és javításában, valamint a krónikus gyulladások csökkentésében, amelyek betegségekhez vezethetnek. A szelén részt vesz a pajzsmirigy hormonok anyagcseréjében és a reproduktív egészségben, az omega-3 zsírsav, csökkentheti a gyulladást és támogathatja az agy egészségét. A B12 vitaminban ipedig  szükséges a vörösvértestek előállításához és a központi idegrendszer egészségének szabályozásához. 

 

Hozzávalók: 

  • sült lazac 
  • kockázott kígyóuborka 
  • angol szárzeller 
  • apróra vágott lilahagyma 
  • snidling vagy kapor
  • 2-3 ek kesukrém - áztatott kesudió, só, bors, növényi tej összeturmixolva
  • kovászos kenyér 
  • rukkola 

 

Elkészítési javaslat: 

A lazacot lepikkelyezzük, majd egy serpenyőben készre sütjük. A lazac sütéséhez nincs szükség zsiradékra, elegendő lesz hozzá a belőle kisült zsír is. Alalcsony lángon, bőrös felével kezdjük a sütést, és kb.  5 percig hagyjuk ezen az oldalán. Fordítás után, még kb. 3 percet sütjük. Amikor kész, felretesszük kihűlni. 

Közben elkészítjük a kesukrémet, amihez érdemes a kesudiót legalább 20 percre melegvízbe áztatni. A leszűrt kesudiót, egy kevés növényi tejet, sót és borsot teszünk a turmixgépünkbe, majd krémes állagúra turmixoljuk. A zöldségeket apróra vágjuk, egy edénybe tesszük a felaprított lazaccal együtt, sózzuk és borsozzuk, végül 2-3 kanál kesukrémmel jól elkeverjük. A kovászos kenyeret megpirítjük, majd a lazackrémmel megkenjük. Rukkolával tálaljuk. 

 

Az elkészítésről készült videó megtalálható a @nutrifitbysophie Instagram oldalon. 

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Felhasznált forrás: ezen a linken találod 

Ételrendelés és házhoszállítás: az alábbi linken

LAZACOS SZENDVICS_0
LAZACOS SZENDVICS_1

Facebook és Instagram oldalunkon folyamatosan
frissülő, hasznos információkat találsz az egészséges étkezésről, a felhasznált alapanyagokról és konyhánkról.

2024. Minden jog fenntartva.
Fejlesztette: Webcapital Kft.