Üdvözlünk az oldalon!
Regisztrálj most, és mi automatikusan 10% kedvezményt adunk az első megrendelésed árából!
* A kedvezmény más kedvezménnyel nem összevonható, és regisztrációtól számított 30 napon belül, 1 alkalommal érvényesíthető.
HOZZ TE IS JÓ DÖNTÉST!
Ha valaki megkérdezi, a céklát én mindig a legmegosztóbb zöldségek közé sorolom. Sokan a fás íze miatt nem kedvelik annyira, sokan pedig bármilyen formában képesek elfogyasztani. Mindemellett egy igazi szuperfood, magas rost, folsav, mangán, kálium, vas és C vitamin tartalma miatt.
Ha valaki megkérdezi, a céklát én mindig a legmegosztóbb zöldségek közé sorolom. Sokan a fás íze miatt nem kedvelik annyira, sokan pedig bármilyen formában képesek elfogyasztani. Mindemellett egy igazi szuperfood, magas rost, folsav, mangán, kálium, vas és C vitamin tartalma miatt.
A céklát érdemes kreatívan beépíteni táplálkozásunkba. Készíthetünk belőle akár süteményeket, zabkását, salátát, smoothiekat, vagy fogyaszthatjuk akár egyszerűen sütve, főzve is. A céklában lévő szénhidrátok főként egyszerű cukrok - glükóz és fruktóz. Mivel a cékla fruktánokat is tartalmaz, ezért az alacsony FODMAP étrendet követők körében kerülendő szénhidrátforrásnak számít.
100 g céklában - 43 kcal / 9,6 g szénhidrát (ebből 6,8 g cukor) / 1,6 g fehérje / 0,2 g zsír / 2,8 g rost található.
Bár nyár van, nincs éppen főszezonja a céklának, de a mai saláta receptem tökéletesen beillszthető, egészségtudatos és tápanyagban gazdag köretként egy-egy grillezett hús, hal vagy akár kecskesajt mellé is. Elkészítése nagyon egyszerű, az igazi titka abban rejlik, hogy fogyasztás előtt jól be kell hűteni.
Hozzávalók:
1 csomag főtt cékla - a Lidl zöldséges polcin, vákumcsomagoltan megtalálható (nem reklám)
1 kisebb fej lilahagyma vagy sonkahagyma
1 gerezd fokhagyma
200 g (natúr) kókuszjoghurt - például Lidl vagy Aldi sajátmárkás termékei (nem reklám)
1-2 ek (vegán) majonéz
friss petrezselyemzöld
1 ek citromlé
Elkészítési javaslatom:
A főtt céklát kockázzuk fel, majd tegyük félre egy tálkába. A növényi joghurtot, a (vegán) majonézt, az apróra vágott lilahagymát és a zúzott fokhagymát tegyük egy kisebb tálba, frissen facsart citrom levével, sóval és borssal fűszerezzük, majd keverjük jól össze. Amikor kész, tegyük hozzá a felkockázott céklát, keverjük jól össze, és tálalásig tegyük hűtőbe. Érdemes pár órával a tálalás előtt elkészíteni, így van ideje összeérnie az ízeknek is.
Jó étvágyat hozzá!
Facebook és Instagram oldalunkon folyamatosan
frissülő, hasznos információkat találsz az egészséges étkezésről, a felhasznált alapanyagokról és konyhánkról.